Aktivnost koju sufinancira Europska komisija

Gradska farma (City Farm), Poreč

Pozivamo Vas u Poreč na Peškeru, u subotu 3. rujna 2016. godine od 9:00 – 18:00 sati na manifestaciju prodajno – izložbenog karaktera Gradska farma (City Farm).

Na Gradskoj farmi proizvođači meda i sira izložit će svoje proizvode i ponuditi građanstvu izbor domaćih i kvalitetnih namirnica, te pružiti sve informacije o procesu proizvodnje sira i meda. Gradsko stanovništvo imat će priliku kupiti domaći med i sir neposredno od njihovih proizvođača i postaviti pitanja vezana za proizvodnju namirnica koje će biti u prodaji.

Osim prodajnog dijela, održat će se izložba domaćih životinja, na kojoj će uzgajivači izložiti ovce, koze, telad i pulad, držimo da će izložba biti posebno zanimljiva mlađoj populaciji. Uzgajivači izloženih životinja također će biti dostupni za odgovore na pitanja o uzgoju, načinu držanja, ishrani, te će posjetitelji imati mogućnost doznati sve što ih zanima, a vezano je za uzgoj domaćih životinja. Osim uzgajivača, na raspolaganju će biti i stručnjaci koji mogu pružiti informacije o brojnosti pojedinih vrsta životinja, zastupljenosti pasmina na našem području, te mnoge druge informacije.

Pozivamo vas da medijski popratite događaje na Gradskoj farmu u Poreču i informirate javnost o bogatstvu prirode i podneblju našeg sela. Vjerujemo da ćemo ovom manifestacijom doprinijeti očuvanju blagodati sela, a zauzvrat građanima pružiti priliku da kupe kvalitetne i domaće proizvode i pokazati domaće životinje, blago našega kraja.

Program na Gradskoj farmi

10:30 – Igre za najmlađe

  • Skakanje u vrećama
  • Utrka s jajima

12:00 – Fotografiranje sa životinjama

14:00 – Predavanje uzgajivača: Jedan dan na farmi

15:30 – Predavanje uzgajivača: Iskustava malih poljoprivrednika s EU fondovima