Održana XVII. izložba stoke XIX. izložba konja Krapinsko zagorske županije – Zlatar 2017.

Dana 10.06.2017. godine održana je XVII. izložba stoke i XIX. izložba konja Krapinsko-zagorske županije. Pokrovitelj ovih izložbi bilo je Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. U govedarskom djelu, organizator je bila Krapinsko-zagorska županija u suradnji sa gradom Zlatarom, Hrvatskom poljoprivrednom agencijom (HPA), Savjetodavnom službom, i stočarskim udrugama krapinsko-zagorske županije.

Nakon otvorenja održan je deseti Kup mladih uzgajivača goveda hrvatskog Zagorja (Bambino kup), na kojem je, predstavljeno ukupno 16 mladih uzgajivača, odjevenih u narodne nošnje svog kraja koja su predvodili svoju telad. Ovaj kup uveličan je i predvođenjem dječije zaprege OPG-a Borisa Antolića iz Kumrovca.

U sklopu provedbe EU projekta GRASS Croatia Razvoj ruralnih područja za uspješno društvo na XVII. Izložbi stoke i XIX. Izložbi konja Krapinsko-zagorske županije u Zlataru na informativnom štandu posjetitelji su imali priliku informirati se o projektu GRASS Croatia Razvoj ruralnih područja za uspješno društvo i ciljevima Zajedničke poljoprivredne politike EU za održivi razvoj ruralnih područja.