Uspješno održan 2. Hrvatski ruralni parlament

U Svetom Martinu na Muri uspješno je održan 2. Hrvatski ruralni parlament, čiji je domaćin bio LAG Međimurski doli i bregi, uz pomoć Hrvatske mreže za ruralni razvoj,  Lifeclass Termi Sveti Martin, Općine Sveti Martin na Muri i podršku Međimurske županije.

U sklopu provedbe EU projekta GRASS Croatia Razvoj ruralnih područja za uspješno društvo na Drugom hrvatskom ruralnom parlamentu u sv. Martinu na Muri, u četvrtak 20. travnja 2017. godine na informativnom štandu posjetitelji su imali priliku informirati se o projektu GRASS Croatia Razvoj ruralnih područja za uspješno društvo i ciljevima Zajedničke poljoprivredne politike EU za održivi razvoj ruralnih područja.

Predsjednica LAG-a Sanja Krištofić istaknula je kako LAG djeluje već 5 godina te da joj je izuzetna čast što se na jednom mjestu okupilo oko 300 sudionika. Tema ovogodišnjeg parlamenta bila je “Suradnjom do cjelovitog razvoja”. Prvi dan parlamenta započeo je Plenarnom sjednicom HRP-a „Selski spominki“, nakon čega je uslijedio Ruralni Caffe s temama kao što su Inovativni pristupi u poljoprivredi, Koncept ‘’nula kilometara’’: lokalna hrana na lokalnom stolu, te Baština i identitet ruralnih prostora kao polazište za razvoj.  Manifestaciju je pozdravio i župan Međimurske županije Matija Posavec te pritom čestitao LAG-u na organizaciji, ali i naglasio da ovim domaćinstvom šaljemo pozitivnu sliku naše županije diljem zemlje, kao kraja koji itekako ima perspektive u ruralnom segmentu, te svojim iskustvima, razvojem, informacija i investicijama može napraviti značajan iskorak u životu u ruralnim sredinama i dići kvalitetu življenja ljudi koji žive na ovom području. Subota je bila rezervirana za prezentacije rezultata terenskih radionica, zaključke i usvajanje Deklaracije Parlamenta, konferenciju za medije te studijski obilazak Međimurja.