Održana Kick-Off konferencija u Zagrebu

Dana 29.07.2016. u Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva održana je Kick-Off konferencija EU projekta GRASS Croatia.

IMG_0954Pozdravnim govorom javnosti i novinarima obratila se voditeljica projekta gđa. Vesna Bulić i pri tome izjavila “projekt je vrlo sažet, interesantan i izazovan”. Projekt predviđa 20 aktivnosti od webinara, video sadržaja, gradskih farmi, sudjelovanje na lokalnim i međunarodnim sajmovima, informiranje osmaša osnovnih škola i srednjih škola u cilju  upoznavanja učenika sa Zajedničkom poljoprivrednom politikom.

Potom se javnosti i novinarima obratila ravnateljica Hrvatske poljoprivredne agencije dr. sc. Marija Vukobratović, koja je naglasila kako je ovo prvi EU projekt HPA i kako vjeruje da će projektni tim, na čelu s gđa. Bulić, biti upoznat s metodologijom pripreme i provedbe EU projekata u praksi za budućnost i projekte koji su u planu razvoja HPA u narednom desetljeću.

DSC_0820                                   DSC_0829

Otvaranje konferencije ravnateljica HPA dr. sc. Marija Vukobratović                                   U ime ministra poljoprivrede, skup je pozdravio
                                                                                                                                                       zamjenik ministra doc. dr. Sc. Zdravko Barać

Pomoćnik ministra poljoprivrede, doc. dr. sc. Zdravko Barać je naglasio da su EU projekti prioret u razvoju cjelokupnog hrvatskog društva, a pogotovo za HPA kojoj je ovo prvi takav projekt i za koji očekuje da će pokrenuti rasprave u poljoprivrednoj zajednici na temu Zajedničke poljoprivredne politike.

Prezentaciju projektnih ciljeva, rezultata i aktivnosti je predstavila dr. sc. Marica Dražić

Prezentaciju marketinga mlijeka i meda je predstavila Marija Tumpak struč. spec. oec. agr.

Ravnateljica dr. sc. Marija Vukobratović je zahvalila svim prisutnima na sudjelovanju na Kick-off konferenciji i pozvala prisutne da se odazovu na City Farm-u u Poreču 3.9.2016. na Peškeri.

GrassCroatia Tim